Zpět na všechny články
TipyObrázek k Jak bezpečně vytvořit souhlas v aplikaci XPASS?
26. 05. 2023

Jak bezpečně vytvořit souhlas v aplikaci XPASS?


Aktivním využíváním aplikace vyjadřuješ konstantní NE, které se změní na ANO POUZE VYTVOŘENÍM SOUHLASU s dalším uživatelem. Jedině tak může aplikace poskytovat ochranu!

1. Udělej si kvíz nebo nastav svůj profil vč. preferencí manuálně.

2. Než vytvoříš nebo potvrdíš žádost o souhlas, ZKONTROLUJ si nastavené (zapnuté) preference! Ty, které máš zapnuté, jsou předmětem eventuálního souhlasu, proto vypni ty, které se ti nelíbí, můžeš to kdykoliv upravit.

3. Ujisti se o správném nastavení i preferencí týkajících se bezpečnosti! Obsahem každého souhlasu jsou SPOLEČNÉ sexuální preference obou uživatelů plus přehled o postoji obou uživatelů k bezpečnostním preferencím:
  • použití kondomu, 
  • rozhodnutí zda chcete počít dítě a 
  • prohlášení o tom, že vám není známo, že máte aktuálně pohlavně přenosnou nemoc nebo její příznaky. 

4. Nastav si autorizační kód, kterým budeš potvrzovat budoucí souhlasy.

5. Nastav si SOS kód, kterým v případě nátlaku dalších osob znemožníš vytvoření souhlasu v aplikaci. Pokud zadáš SOS kód při nuceném vytváření souhlasu, aplikace se zablokuje na čas, který si předem nastavíš. Zároveň se spustí předem nastavené nouzové akce. Tvůj SOS kontakt dostane informaci o tvé poloze pomocí sms či e-mailu. Pokud máš zároveň zaplaceného osobního bodyguarda, zavolá ti bezpečnostní služba, která ověří, zda jsi ok. Pokud hovor nepřijmeš, bezpečnostní služba aktivuje zpoplatněný bezpečnostní výjezd na tvou polohu.

Pokud souhlas vytváříš ty: 
  • Podle přezdívky (kterou ti protistrana sdělí - třeba jako na instagramu) najdeš uživatele, se kterým chceš vytvořit souhlas a vygeneruješ pro něj QR kód. Tuto akci potvrdíš svým autorizačním kódem, kterým vyjadřuješ souhlas ze své strany. 
  • QR kód v sobě nese informace o nabízeném souhlasu, které se protistraně zobrazí po naskenování QR kódu - zobrazí se společné preference! A pouze se zobrazenými společnými preferencemi bude dán SOUHLAS v případě, že protistrana žádost o souhlas potvrdí! 
  • Počkej, až druhý uživatel (tvůj vybraný kontakt) naskenuje skrze aplikaci XPASS vygenerovaný QR kód a potvrdí tvou žádost. Tím bude uzavřen oboustranný souhlas se společnými preferencemi!
  • žádost o souhlas můžeš v průběhu procesu zrušit nebo předčasně ukončit již aktivní souhlas 
  • přehled všech souhlasů, vč. těch aktivních nalezneš v sekci “Souhlasy”


Pokud souhlas vytváří protistrana: 
  • Protistrana tě najde podle přezdívky (pokud ji zná nebo mu ji sdělíš) a vytvoří QR kód představující nabídku k udělení souhlasu obshaující vaše společné preference.
  • Pokud chceš souhlas přijmout, stačí naskenovat QR kód pomocí aplikace XPASS a potvrdit autorizačním kódem. Tím bude uzavřen oboustranný souhlas se společnými preferencemi!
  • Souhlas můžeš i odmítnout nebo po přijetí předčasně ukončit. 

Další články

Obranný sprej - ,,tekutá střela”…
28. 03. 2022

Obranný sprej - ,,tekutá střela”…

Číst více
Hlasitý osobní alarm Bodyguard 2…
28. 03. 2022

Hlasitý osobní alarm Bodyguard 2…

Číst více
Osobní alarm jako přívěsek…
28. 03. 2022

Osobní alarm jako přívěsek…

Číst více
Ubrousky KnoNap…
28. 03. 2022

Ubrousky KnoNap…

Číst více
Náramek XANTUS, který odhalí drogy v pití…
28. 03. 2022

Náramek XANTUS, který odhalí drogy v pití…

Číst více